Jouluksi tuli tietysti leivottua ruskeita pipareita. Nuoriso huolehti koristelusta.
1158265.jpg
3 dl siirappia
1 rkl pomeranssia
2 dl sokeria
1 tl neilikkaa
2 tl kaardemummaa
2 tl kanelia
1 rkl soodaa
250 g voita
n. 750 g (11-12 dl) vehnäjauhoja
Mittaa kattilaan siirappi ja mausteet. Sekoita ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila sivuun jäähtymään ja sekoita sooda joukkoon, anna kuohua. Lisää voi paloina ja anna sulaa. Kun seos on jäähtynyt lisää sekaan vehnäjauhot. Laita taikinan päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin. Seuraavana päivänä leikkaa kaulitusta taikinsta muotilla kuvioita ja paista 200 asteessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Kun piaparkakut ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokeri- tai valmiilla kuorrutuksella.

Jouluna maistuivat myös valmistaikinasta tehdyt, luumusosetäytteiset joulutortut.
1158271.jpg