Juustopiiras muistuttaa maultaan esimerkiksi Quiche Lorrainea. Piiras vaatii myös tiukkaa tarkkailua paistovaiheessa, ettei pinta pääse liian tummaksi, kuten minulla kävi niin tämän piiraan kuin blogissani jo esitellyn Quichenkin kanssa. Maku ei kärsinyt, vaan erityisesti toinen perheen teineistä olisi syönyt piirasta vaikka kuinka.
1259533.jpg
POHJA
150 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
100 g pekonia suikaloituna (myös pekonikuutiot käyvät)
1 sipuli hienonnettuna
2 dl raejuustoa
3 munaa
3 dl juustoraastetta
3 dl maitoa
paprikajauhteea, suolaa
Nypi rasva ja voi sekaisin, lisää joukkoon vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ruskista pekoni ja sipuli. Kaada pohjan päälle. Päälle lisätään raejuusto ja maustettu maito-juustoseos. Paista piirakkaa 225 asteessa 30 minuuttia.