Tässä on ihan peruslihamurekeohje. Mureketaikinaan voi laittaa silputtua sipuliakin, mutta jostain syystä en pidä siitä juuri murekkeessa. Hyödynnän uunilämmön laittamalla lihamurekkeen ympärille erilaisia kasviksia kypsymään samalla.
1259529.jpg
400 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja (voi olla myös valmiiksi maustettuja)
2 dl vettä tai ruokakermaa - yleensä käytän vettä
1 tl suolaa, mustapippuria, valkopippuria maun mukaan
1 -2 kananmunaa
Kasviksina oli tällä kertaa perunoita, porkkanoita, salottisipulia
Laita korppujauhot nesteeseen turpoamaan. Lisää mausteet ja kananmuna(t). Sekoita joukkoon myös jauheliha, anna turvota hetken. Muotoile mureketaikinasta tiukka mureke uunivuoan pohjalle, Kuori ja huuhtele kasvikset. Perunat lohkotaan puolikkaiksi ja  porkkanat palotellaan reiluiksi suikaleiksi. Salottisipulit ovat itsessään pieniä, mutta tavallista sipulia käytettäessä lohkon ne puolikkaiksi. Perunoiden päälle ripottelen aromisuolaa, porkkanoille lurautan soijakastiketta. Mureke kypsyy uunissa 200 asteessa 1 tunnin.