Lohi-pinaattipiiras on maukas suolainen piiras graavista lohesta esimerkiksi iltapalaksi.
1259537.jpg
POHJA
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 rkl vettä
1 muna
TÄYTE
250 g graavia lohta viipaleina
1 nippu tilliä
1 pkt pakastepinaattia
3 dl kevytkermaa
3 munaa
1/4 tl sitruunapippuria ja suolaa
Nypi jauhot ja rasva sekaisin, lisää vesi ja kananmuna. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lado lohiviipaleet pohjan päälle ja silppua tilli lohen päälle. Sulata pinaatti  etukäteen. Sekoita pinaatti, kerma, munat yhteen, mausta ja kumoa seos lohen päälle. Paista piirasta vielä n. 30 minuuttia.