Tässä piiraassa on erittäin maukas pohjataikina.
1349606.jpg
POHJA
125 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1-2 rkl kylmää vettä
1/2 munaa
TÄYTE
6-8 anjovisfilettä
5 sipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
2 valkosipulinkynttä puristettuna
6 tomaattia
1 tl kuivattua timjamia
mustia kivettömiä oliiveja
suolaa, pippuria
parmesaania
Sekoita jauhot keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja muna, sekoita. Laita kylmään n. 1 tunniksi. Hauduta sipulit ja valkosipuli öljytilkassa läpikuultaviksi. Älä ruskista. Hienonna anjovisfileet ja lisää ne timjamin kanssa sipulien joukkoon. Kiehauta ja kuori tomaatit ja paista ne öljytilkassa. Anna kiehua ilman kantta, kunnes neste on haihtunut ja se on kiinteää sosetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kauli taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Ripottele pohjalle parmesaania. Lisää sipulit sen päälle. Päälle tomaattiseos. Koristele oliiveilla. Pinnalle juustoraastetta. paista 30 minuuttia.