La pizzaladière on ranskalaisen Rivieran vastine italialaiselle pizzalle. Tein piiraan pieniin annosvuokiin ja tarjosin sen alkupalana. Maistuvaa.
1500259.jpg
valmista voitaikinaa
1 sipuli hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
anjovisfileitä
mustia oliiveja
ranskalaista yrttisekoitusta
Kauli taikinalevy vuoan pohjalle. Paista taikinaa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Keitä sipulia valkosipulimurskan kanssa öljyssä, älä ruskista. Levitä sipuliseos puoliksi kypsentyneen taikinan pinnalle. Lisää sardiinit ja oliivit. Kostuta pinta oliiviöljyllä. Paista 225 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia. Koska tein omat piiraani annoskokoon, paistoaika oli lyhyempi eli piiraita piti vahtia huolella, etteivät ne kärähtäneet.